INCLUSIEF ONDERNEMEN

image

INCLUSIEF ONDERNEMEN:

Verschillen moet je willen

SDG 5 | GENDER EQUALITY SDG 10 | ONGELIJKHEID VERMINDEREN

Wie goed om zich heen kijkt, ziet dat de samenleving bestaat uit de meest uiteenlopende types. Variërend in huidskleur van spierwit tot diepzwart, met bijzondere kapsels, hoofddoeken of gaatjesschoenen. Opgeleid op een chique universiteit of opgegroeid aan de rafelranden van de stad. Daarom is het vreemd dat een gemiddeld managementteam nog steeds behoorlijk eenzijdig is samengesteld. In de nieuwe economie is dat anders.

AANDEELHOUDER VAN DE NIEUWE ECONOMIE

Asito

Een koploper in diversiteit, dat is schoonmaakbedrijf Asito. Het bedrijf heeft werknemers van meer dan honderd verschillende nationaliteiten in dienst, mannen en vrouwen, hoog- en laagopgeleiden, statushouders, laaggeletterden. HR-directeur Anton Witte vertelt je er alles over.

IN 7 STAPPEN NAAR EEN DIVERS EN INCLUSIEF BEDRIJF

Sommige vooroordelen zijn zó ingebakken in de samenleving dat er niet eens gangbare woorden voor bestaan. Neem politieman, of ijscoman. Tijd voor verandering dus.


ONDERNEMEN IN DE NIEUWE ECONOMIE AFLEVERING 5: INCLUSIE MET JOY LODARMASSE EN JITSKE KRAMER

WAAROM ER TE VEEL OVER INCLUSIVITEIT GESPROKEN WORDT

In gesprek met Geeta Natoewal, directiesecretaresse bij MVO Nederland met een Hindoestaanse Surinaamse achtergrond: “Er wordt vooral veel óver mensen met een andere kleur, achtergrond en religie gesproken, maar te weinig met”.

BIJDRAGEN AAN EEN INCLUSIEVE ARBEIDSMARKT: 3 TIPS

Als je niet uitkijkt gaat de diversiteit binnen je bedrijf met elke vervulde vacature zelfs áchteruit in plaats van vooruit. Gelukkig kun je ook eenvoudig aansturen op meer diversiteit binnen je organisatie. Deze drie tips helpen je op weg.

5 REDENEN WAAROM SOCIAAL ONDERNEMEN DE TOEKOMST IS

In de nieuwe economie doet iedereen mee. Want sociaal ondernemen is toekomstbestendig ondernemen. We zetten vijf verrassende voordelen van deze inclusieve manier van ondernemen voor jou op een rij.

TALITHA MUUSSE, ONDERNEMER, DAGVOORZITTER EN LID VAN DE RAAD VAN TOEZICHT VAN MVO NEDERLAND

"Ook al voelt het misschien oncomfortabel, het is uiteindelijk de enige manier om als organisatie met twee benen in de maatschappij te staan."

INCLUSIEF ONDERNEMEN: DIT WAS HET NIEUWS

Al het nieuws uit 2020 over inclusief ondernemen, makkelijk voor jou op een rij gezet.

3 DINGEN DIE JE MORGEN AL KUNT DOEN

Wil jij toekomstbestendig ondernemen en het liefst morgen al beginnen? Met deze tips op het vlak van inclusiviteit kun je meteen aan de slag!

EEN BAAN DIE ANDERS NIET ZOU BESTAAN

Portretten van professionals die dagelijks werken aan de nieuwe economie. In het kader van inclusief ondernemen: Sven Romkes begeleidt ‘gebaarista’s’ bij ABN Amro.

VIJF KRITISCHE VRAGEN AAN YELLY WEIDENAAR

Directeur van stichting Talent naar de Top: Yelly Weidenaar. We leggen haar vijf kritische, ietwat ongemakkelijke vragen voor over het thema inclusief ondernemen.


"ALS IK MINISTER VAN DE NIEUWE ECONOMIE ZOU ZIJN...

“... dan zou ik de doelgroep-banenafspraak verbreden met niet-westerse migranten. Én werken aan een systeem dat inclusieve bedrijven beloont, in plaats van een bonus/malusregeling als de quotumwet. Inclusief ondernemen vraagt intrinsieke motivatie; door bedrijven daarvoor te belonen stimuleer je de dialoog over de waarde van diversiteit.”

- Anton Witte, HR-directeur van Asito


BINNENKORT VIND JE HIER NOG MEER ITEMS

Handig! Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt automatisch een e-mail zodra er nieuwe items op de Nieuwe Businessagenda beschikbaar zijn.

MEER WETEN OVER DE NIEUWE ECONOMIE?

Volg MVO Nederland op LinkedIn en Twitter voor dagelijkse updates over de nieuwe economie. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.