BIODIVERSITEIT


BIODIVERSITEIT:

Kwetterende lente

Wat het uitsterven van de duinpieper in Nederland met jouw bedrijfsvoering te maken heeft? Wellicht meer dan je denkt. Als je niet wakker ligt van het idee van een stille lente, ben je in ‘goed’ gezelschap: het belang van biodiversiteit en de invloed van bedrijven hierop is voor veel ondernemers een blinde vlek. Bewustwording rond dit thema is hard nodig.

ZO DRAAGT JOUW BEDRIJF BIJ AAN BIODIVERSITEIT

Het gaat niet best met de wereldwijde biodiversiteit. Dat heeft impact op jouw bedrijf, maar andersom heb jij hier met je bedrijf ook impact op. Met de juiste insteek kan die ook positief zijn. Daarom: drie tips om je op weg te helpen.

"HOE MEER THEE WIJ VERKOPEN, HOE BETER DE BIODIVERSITEIT IN NEDERLAND" Beeld: Anko Stoffels

VIJF KRITISCHE VRAGEN AAN ROB VAN TILBURG

Directeur Programma's bij Natuur en Milieu: Rob van Tilburg. We leggen hem vijf kritische, ietwat ongemakkelijke vragen voor over het thema biodiversiteit.


ONDERNEMEN IN DE NIEUWE ECONOMIE AFLEVERING 3: BIODIVERSITEIT MET HARWIL DE JONGE EN COENRAAD KRIJGER

De bijensterfte, het afnemen van het aantal insecten en het uitsterven van de duinpieper in Nederland. Wat heeft jouw organisatie daar mee te maken? Meer dan je denkt. Een goed eco-systeem levert ons noodzakelijke levensbronnen als zuurstof, water en een gezonde bodem. Maar het belang van biodiversiteit is voor veel ondernemers een blinde vlek. Te groot en te ver van hun bed. Terwijl juist bedrijven daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Zowel positief als negatief. Waarom is biodiversiteit van belang voor jouw organisatie? En wat kan jij daar aan bijdragen? We vragen het in deze aflevering aan: Harwil de Jonge - directeur Heijmans Vastgoed, Coenraad Krijger - director IUCN Nederland en Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland.

STUKJES NATUUR TUSSEN HET BETON: 'GROENE' BUSHOKJES

Utrecht kleurt groen met driehonderd sedumdaken op bushokjes. Met die beplanting creëert de stad stukjes natuur tussen al het beton. Reken maar dat bijen, vlinders en insecten daar blij van worden.

DRIE DINGEN DIE JE MORGEN KUNT DOEN

Wil jij toekomstbestendig ondernemen en het liefst morgen al beginnen? Met deze tips op het vlak van biodiversiteit kun je meteen aan de slag!

LEESTIP

MARCEL SCHUTTELAAR, OPRICHTER ADVIESBUREAU SCHUTTELAAR & PARTNERS EN AMBASSADEUR MVO NEDERLAND  

"Als je buiten goed om je heen kijkt, krijgt je de meest waardevolle lessen op een presenteerblaadje."

MEER WETEN OVER DE NIEUWE ECONOMIE?

Volg MVO Nederland op LinkedIn en Twitter voor dagelijkse updates over de nieuwe economie.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.