GROENE ENERGIE

image

GROENE ENERGIE:

Nederland kampioen groene energie

SDG 7 | BETAALBARE EN DUURZAME ENERGIE SDG 13 | KLIMAATACTIE

We lopen in Nederland ver achter met de energietransitie. De doelen liggen heel hoog, en in dit tempo gaan we ze niet halen. Met ministapjes is de afgelopen jaren gewerkt aan het vergroenen van onze energievoorziening. Ongeveer 6 procent van de energie wordt nu opgewekt met hernieuwbare bronnen. Al jarenlang is Nederland Europees hekkensluiter in het gebruik van duurzame energie. Er moet iets gebeuren, en gauw.


ONDERNEMEN IN DE NIEUWE ECONOMIE AFLEVERING 6: INCLUSIE MET SUZE GEHEM EN EDO PEET

ENERGIETRANSITIE KOMT TOT BLOEI BIJ ROYAL FLORAHOLLAND

De CO2-impact van het Royal FloraHolland bestond voor vijfennegentig procent uit energieverbruik. Daarom is de energietransitie hét thema van Royal FloraHolland en daarmee van duurzaamheidsmanager Piet Briët.

VIJF KRITISCHE VRAGEN AAN BRAM ADEMA

Oprichter en directeur van CFP Green Buildings: Bram Adema. We leggen hem vijf kritische, ietwat ongemakkelijke vragen voor over het thema Groene energie.

10 VERRASSENDE MANIEREN OM JE CO2-UITSTOOT TE VERMINDEREN

In jouw kantoor is al geen enkele gloeilamp meer te vinden, je neemt groene stroom af en jouw dak ligt allang vol met zonnepanelen. Toch zijn er nóg meer eenvoudige stappen die je kunt zetten om minder CO2 uit te stoten.

DÉ VOORDELEN VAN CO2-BELASTING

Niet iedereen is fan van het principe van CO2-beprijzing. Toch zijn er veel voordelen te benoemen van een dergelijke maatregel. Voor de overheid, burgers én onder-nemers. We zetten de vijf belangrijkste op een rij:

MARK VAN BAAL: "BELEGGERS GAAN DE WERELD REDDEN"

Follow This-oprichter Mark van Baal vertelt over zijn stichting, waarmee hij ondertussen drie grote oliebedrijven zo ver kreeg ambitieuze plannen voor de vergroening van hun bedrijf te maken.

GROENE ENERGIE: DIT WAS HET NIEUWS

Al het nieuws uit 2020 over groene energie, makkelijk voor jou op een rij gezet.


BINNENKORT VIND JE HIER NOG MEER ITEMS

Handig! Laat hieronder je gegevens achter en je ontvangt automatisch een e-mail zodra er nieuwe items op de Nieuwe Businessagenda beschikbaar zijn.

MEER WETEN OVER DE NIEUWE ECONOMIE?

Volg MVO Nederland op LinkedIn en Twitter voor dagelijkse updates over de nieuwe economie. Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.